Musikfestival i Costa Rica

Ibland är det kul att göra någonting helt galet och oväntat, ännu mer spännande är det när man har vänner som är lika galna. Därför, en kväll förra sommaren när vi grillade och drack öl så började vi prata om de musikfestivaler vi skulle besöka. Under många år har vi åkt på festivaler tillsammans så vi är verkligen vana festivalbesökare och man skulle kunna säga att vi har svart bälte i att planera festivaler. Sedan många år tillbaka har vi även en festival-kit tillsammans som består av tält och annan utrustning som vi alltid har med oss.

Vi fick, under den grillkvällen, en idé om att dra iväg långt bort för att kolla in någon festival. Sedan tidigare hade vi besökt såväl Island som Tyskland, Holland, Danmark och England för festivaler. Nu ville vi utmana oss själva, därför bestämde vi oss för Costa Rica. Ja, du hörde rätt. Det lilla landet beläget i Centralamerika och som är känt för sin tropiska “Pura Vida” känsla, vulkaner och fantastiska stränder.Costa Rica har en del stora, välkända musikfestivaler som lockar besökare tillbaka och om igen. Musikälskare från hela världen har upptäckt dessa musikevents och strävar efter att återuppleva den erfarenhet de fått från musiken första gången de anlände till detta fantastiska land. Nedan presenterar vi de festivaler vi åkte på.

Underground musik

Ocaso Music Festival är en underground händelse som ger nya och etablerade artister till en stor del av världen. På olika ställen i Guanacastas naturmiljö tar DJS sina shower i många olika riktningar, eftersom Ocaso ger dem chansen att prova nytt material och presentera dessa ljud för allmänheten att njuta av i första hand. Festivalen introducerades första gången i början av januari 2017 och det var en hit, både för Costa Rica och för turisterna. Ocaso äger rum på den populära strandstaden Tamarind, mellan de vackra stränderna och den livliga skogen. Den arrangeras alltid i början av januari varje år. Tusentals deltagare strömmar dit för att dansa, festa och uppleva liveuppträdanden och privata VIP-event under festivalen.

Färg-festival

“Life in colour” har arrangerats som en av de största färg-festerna världen över. Konceptet återvänder hela tiden till Costa Rica sedan starten år 2013. Varje år när de återvänder så ser  arrangörerna till att ge mer och mer energi vilket gör att fler människor vill återvända för att uppleva det igen.

“Life in colour” är en rave-festival där man får fart på publiken genom vattenbaserad färg samtidigt som artisterna framför sina berömda mixar. Det finns olika sektioner och barer från normalt tillträde till V.I.P. Tid och priser varierar vanligen beroende på när arrangörerna väljer att besöka landet. Musiken varierar från Dance till EDM, House, Dubstep och annat. Garanti att ha roligt. Man kommer att lämna festivalen blötlagd av inte bara alkohol utan även olika färger.

Enkla stugor och snorkling

Envision – den största

Envision Festival är överlägset den mest kända och en av de mest rekommenderade festivalerna som musikälskare vill åka på i Costa Rica. Dess syfte är att visa människor att man kan blanda naturen med livlig musik och den rena energin hos folket. Festivalen äger rum på “Rancho La Merced” som ligger på södra sidan av landet, strax utanför Uvita, på den plats där regnskogen möter den tropiska stranden. Envision är känd för att börja runt de bästa månaderna av året för Costa Ricas väderlek, i slutet av februari. Varje år blir uppträdandena av artister längre och musiken varierar från elektronik till rock, till reggae och latinska influenser. Ska man åka på en festival i Costa Rica så är det denna du inte får missa.

Enkla stugor och snorkling

Eftersom vi inte visste hur säkert och tillgängligt det var att tälta på festivaler i Costa Rica så valde vi att boka stugor. Det var dock enkla stugor utan bekvämligheter, lite som tält fast med väggar och tak. Något wifi fanns inte så att kolla filmer på lediga stunder var bara att glömma, istället spelade vi olika spel som man laddat hem eller sådana som inte tog så mycket data. Det var rätt kul att tipsa varandra om olika appar och sidor som arkadium, crazy games, zone och pokerstars casino.

Dagarna, innan festivalerna började, spenderade vi mest på Tamarindo beach. Det fanns en massa aktiviteter där. Det handlade mycket om surfing och eftersom området är nybörjarvänligt så tog vi tillfället i akt att lära oss. Dock kan vi nog konstatera att vi är bättre på att gå på festivaler än att surfa, men det var kul att försöka i alla fall. Även snorkling provade vi på runt den mycket vackra Playa Conchal, bara 30 minuter bort. Vi fick uppleva en fantastisk värld under vattnet Slutligen, om ni gillar musik och är nyfiken på Costa Rica så kan jag bara säga, åk! Det var en fantastisk upplevelse, både musiken och allting runt omkring.