Utländska punkgrupper

Utländska punkgrupper

Det finns många utländska punkgrupper i världen. Punkband är en musikgenre som många uppskattar och uppskattat i årtionden och denna artikel handlar just om det o bakgrunden till punkrocken.

Punkens bakgrund

Punkrock tillkomst diskuteras ofta på nätet. Detta beror delvis på att alla har en definition av punkrock, och delvis för att dess grundstenar finns på flera platser. “Punk Rock” användes ursprungligen för att beskriva garagemusiker från 60-talet. Band som Sonics startade och spelade utan musikalisk eller vokal instruktion, och ofta begränsade i skicklighet. Eftersom de inte kände till musikreglerna kunde de bryta reglerna. I mitten till sent på 60-talet sågs Stooges och MC5 i Detroit. De var råa och ofta politiska. Deras konserter var ofta våldsamma, och de stack i ögonen för resten i musikvärlden.

Velvet Underground, som drevs av Andy Warhol, producerade musik som ofta gränsade till buller. De utvidgade definitionerna av musik utan att ens inse det. Artister som David Bowie och New York Dolls klädde sig kontroversiellt, levde extravagant och producerade högljudd trashig rock and roll.

Den första konkreta punkrockscenen dök upp i mitten av 70-talet i New York. Band som Ramones, Wayne County, Johnny Thunders och Heartbreakers, Blondie och Talking Heads spelade regelbundet i Bowery District, särskilt på den legendariska klubben CBGB. Banden var skapta efter deras plats, följare och delade musikaliska influenser. De skulle alla fortsätta utveckla sina egna stilar och många skulle flytta sig bort från punkrocken.

Punkrockarna

Medan New York-scenen nådde sin glansdag genomgick punk en separat skapelsehistoria i London. Englands punkbild hade politiska och ekonomiska rötter. Ekonomin i Förenade kungariket var i dålig form och arbetslösheten var på hela tiden. Englands ungdom var arg, rebellisk och arbetslös. De hade starka åsikter och mycket fritid. Detta är början på punkmodet, som vi känner till, dök upp, och den utgick från en butik. Butiken kallades helt enkelt SEX, och den ägs av Malcolm McClaren.

Punkrockarna

Malcolm McClaren hade nyligen återvänt till London från USA, där han utan framgång försökte uppfinna New York Dolls för att sälja sina kläder. Han var fast besluten att göra det igen, men den här gången tittade han på ungdomarna som arbetade och hängde i hans butik för att bli hans nästa projekt. Detta projekt skulle bli Sex Pistols, och det skulle utvecklas mycket snabbt.

Bland fansen av Sex Pistols fanns ett upprörande gäng unga punkar kända som Bromley Contingent. Uppkallad efter det grannskap som de alla kom från, var de bland de första Sex Pistols-utställningarna och insåg snabbt att de kunde göra det själva.

Inom ett år hade Bromleys bildat en stor del av London Punk-scenen, inklusive The Clash, The Slits, Siouxsie & the Banshees, Generation X (fronted av en ung Billy Idol) och X-Ray Spex. Den brittiska punkscenen var nu i full gång. I slutet av 70-talet hade punken avslutat sin början och visat sig vara en stor växande musikalisk kraft. Med ökande popularitet började punken delas upp i flera undergenrer. Nya musiker omfamnade DIY-rörelsen och började skapa sina egna individuella scener med specifika ljud.